Avui dia, al país d’Espanya, que està a la península Ibèrica, la política és una cosa molt confusa, molta gent pensa que a Espanya no hi ha política, només hi ha corrupció. I en la gran majoria del país és així. En aquest país es pensa que el tipus de govern que hi ha és la democràcia, però realment el tipus de govern que hi ha a Espanya, i en la majoria del món, és el contrario a la democràcia.

El nostre govern es divideix en partits polítics que tens uns ideals i els segueixen cegament. El procés comença amb les eleccions on cada partit explica els seus objectius i el que pot ser que facin si guanyen les eleccions. Però en aquest govern els polítics no tenen cap obligació en complir els seus “promeses”, quan guanyen les eleccions, li donem al seu president i al seu partit una confiança cega que els permet fer el que els doni la gana, sense importar el que diguin o prometin.

Però així i tot, podem pensar “tant és que no tinguin l’obligació de complir les seves promeses, estan preparats per a tot, podran fer que el país sigui millor.” I aquí està un altre dels grans errors, els polítics que governen en els seus respectius partits NO estan preparats, ja que per arribar al cim d’un partit polític, no pots tenir opinió pròpia, has de dir i fer tot el que et diguin, hauràs de fer molts pactes, fer moltes promeses, que no cal que compleixis fins que arribis fins a dalt. El que fa que els “líders” seleccionats per als seus partits arriben al cim sense estar preparats, i normalment seleccionen els més populars, sàpiguen o no.

Una altra dels punts del govern actual a Espanya és la “guerra civil” per posar-li nom, que bàsicament es tracta que si no estàs a favor meu, estàs contra mi. No cal ser molt intel·ligent per adonar-se’n, només cal mirar un debat entre dos líders de diferents partits polítics, la majoria del temps s’estaran criticant mútuament. El que crea odi entre els ciutadans.

Però al veure això, et preguntes, si això no és democràcia, ¿que és? Això és l’anomenada “República de Govern Representatiu”.

I llavors, ¿que és la democràcia? La democràcia es va iniciar a l’antiga Grècia, on a través d’un sorteig, es selecciona una persona, que no té el poder absolut, no podia fer el que volgués, aquí el poder el té el poble, i el poble decideix que és el que es fa a través de votacions.